Nieuwe Commandos stealth RTS-game aangekondigd

Er is een nieuw deel ophanden van de geliefde Commandos-franchise. Commandos: Origins wordt net als zijn voorgangers een stealth RTS-game waarin spelers terugkeren naar de Tweede Wereldoorlog, om met een team specialisten verschillende undercover-operaties uit te voeren.

Bekende helden uit de eerdere Commandos-games keren terug, zoals CQC-specialist, 'green beret' Jack O'Hara. Volgens de eerste berichten krijgen we '10 uitgebreide missies in verschillende iconische locaties, van de ijzige landschappen in het Noordpoolgebied tot de hete zandkorrels van de Afrikaanse woestijn'.

Behalve de groene baret, die structureel te zien was op de vroegere box art van Commandos-games, keren ook de andere bekende disciplines terug zoals de sappeur, de sluipschutter, de chauffeur en de spion. Verder zijn er naar verluidt weer velerlei manieren om een missie te voltooien: blijf je in de schaduwen of neem je een tank over om met brute kracht de vijandelijke troepen uit de weg te ruimen? Commandos: Origins verschijnt in 2024 voor pc en consoles, en kan met twee spelers in coöperatieve modus gespeeld worden, zowel online als lokaal (split-screen). Bekijk de eerste trailer hieronder voor een impressie.