Pieterse wint als eerste Nederlandse eindklassement wereldbeker mountainbike

Puck Pieterse heeft zondag als eerste Nederlandse het eindklassement van de wereldbeker mountainbike gewonnen. De Nederlandse werd in het Amerikaanse Snowshoe zesde en is met nog één wereldbekerwedstrijd te gaan niet meer te achterhalen in het algemeen klassement. De winst ging in Snowshoe naar de Oostenrijkse Laura Stigger.

Puck Pieterse kende in het Amerikaanse Snowshoe een goede start en had in de openingsronde ook de leiding, maar in de tweede ronde moest ze Laura Stigger laten gaan. De Oostenrijkse reed steeds verder weg bij Pieterse, terwijl de Nederlandse langzaam aan terugzakte. Stigger hield de snelle start wel vol en zou winnen, voor de Française Loana Lecomte en de Italiaanse Martina Berta. Voor Stigger was het haar eerste wereldbekerzege. 

Pieterse zou als zesde over de finish komen, maar dat was wel voldoende voor eindwinst in de wereldbeker. Volgende week staat in het Canadese Mont-Sainte-Anne nog de slotwedstrijd op het programma. De Nederlandse won dit jaar al de wereldbekers van Nove Mesto, Leogang en Val di Sole.