Uitslag FC Utrecht - Almere City FC

Almere City FC heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis een eredivisiewedstrijd gewonnen. In Utrecht tegen FC Utrecht won de ploeg van Alex Pastoor met 0-2 en staat daardoor niet meer op de laatste plaats in de eredivisie.

In de eerste helft begon FC Utrecht nog goed aan de wedstrijd en halverwege had Mats Seuntjens een goede kans om de score te openen, alleen hij stuitte op Almere City-doelman Nordin Bakker. Op slag van rust waren de bezoekers dicht bij de openingsgoal, maar de kopbal van Damian van Bruggen ging via de lat over.

Na rust kreeg Seuntjens een nieuwe kans, maar ditmaal ging zijn inzet voorlangs. Daarna kreeg FC Utrecht het wat lastiger, zeker nadat het na een kwartier in de tweede helft met een man minder verder moest, na twee keer geel van Hugo Novoa Ramos. Het leek 0-0 te blijven in Utrecht, maar tien minuten voor tijd kopte Thomas Robinet de 0-1 binnen. Vlak voor tijd verdubbelde Rajiv van La Parra de score en zorgde daarmee dat Almere City voor het eerst een eredivisiewedstrijd wist te winnen.

Almere City gaat door de zege voorbij FC Utrecht in de stand, die vooralsnog een rampseizoen kennen en op de zeventiende plaats staan.