Volleybalsters hebben olympische kwalificatie in eigen hand

De Nederlandse volleybalsters hebben op het olympisch kwalificatietoernooi in het Chinese Ningbo een tweede nederlaag geleden. Na de openingswedstrijd tegen Canada verloor de ploeg zaterdag van topfavoriet Servië, maar de ploeg van bondscoach Felix Koslowski heeft het nog wel in eigen hand.

Tegen Servië werd het eigenlijk nooit echt spannend. Zo af en toe deed Nederland leuk mee, maar vooral Tijana Boskovic maakte korte metten met Oranje: 19-25, 16-25, 20-25. Later op de dag zag Nederland dat de Dominicaanse Republiek met 3-1 won van China, dat daardoor is uitgeschakeld, maar wat het voor Nederland ook duidelijk maakte.

Zondag speelt Nederland om 10.00 uur de laatste wedstrijd, met de Dominicaanse Republiek als tegenstander. Bij een 3-0 of 3-1 zege plaatst Nederland zich voor de Spelen, doordat het dan op setsaldo boven de Dominicaanse ploeg eindigt. Bij een nederlaag of een 3-2 zege gaat het ticket naar de Dominicaanse Republiek, Nederland moet zich tot aan de zomer van volgend jaar dan via de wereldranglijst zien te plaatsen.