Europese titel voor Bredewold na solo van tien kilometer

Mischa Bredewold heeft zich voor eigen publiek op de VAM-berg gekroond tot Europees kampioene wielrennen op de weg. De 23-jarige Nederlandse reed op 10 kilometer van de finish solo weg uit een uitgedund peloton en hield aan de finish net voldoende over. Lorena Wiebes sprintte naar het zilver, voor wereldkampioene Lotte Kopecky.

De vrouwenwedstrijd op het EK wielrennen in Drenthe werd met vertraging van start gegaan nadat enkele rensters bij de neutralisatie verkeerd waren gereden. Maar nadat de wedstrijd van start was gegaan bleef het lang samen in het peloton. Op een kleine zestig kilometer van de finish kregen we een eerste kopgroep van drie met daarbij de Italiaanse Soraya Paladin, de Zwitserse Elise Chabbey en de Servische Jelena Eric.

Op dertig kilometer van de finish werden ze bijgehaald en waren er verschillende aanvallen, maar niemand kreeg de ruimte. Op tien kilometer was de aanval van Mischa Bredewold wel de goede. De Nederlandse demarreerde weg uit een uitgedund peloton en had direct een halve minuut voorsprong. In het peloton was er geen samenwerking en probeerde Emma Norsgaard de sprong naar Bredewold te maken, alleen zou ze nooit op het wiel van de Nederlandse komen. In de laatste kilometer viel Bredewold behoorlijk stil, maar ze hield net voldoende voorsprong over op het peloton, waar Lorena Wiebes de sprint won voor Lotte Kopecky.

Results powered by FirstCycling.com