Verstappen twee keer ruim bovenaan in Japan

Op het circuit van Suzuka zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Japan verreden. Daar liet Max Verstappen zien wat al min of meer duidelijk leek: het circuit in Singapore lag de Red Bull gewoon écht niet, in Japan was er niks meer aan de hand.

In training één zette Verstappen gelijk de toon, helemaal niemand wist binnen een halve seconde van de wereldkampioen te blijven. Alleen Carlos Sainz, Lando Norris, Charles Leclerc en Yuki Tsunoda bleven binnen een seconde van de Nederlander, hoewel Fernando Alonso en Oscar Piastri dat ook bijna voor elkaar kregen. Sergio Perez moest het in de andere Red Bull doen met een elfde plek, Mercedes wist zich met beide auto's keurig in de top-16 te nestelen.

Ook in de tweede training was Verstappen de beste, nadat hij de snelste tijd van Norris nog even aan wist te scherpen. Leclerc en Norris bleven als enige binnen een halve seconde van Verstappen, Sainz en George Russell zaten er ook redelijk goed bij. Perez noteerde dit keer de negende tijd, Lewis Hamilton zat met de veertiende plek opnieuw ruim in de top-20 - Tsunoda, in training één nog zo goed, kwam dit keer niet verder dan plek achttien, terwijl Pierre Gasly al vroeg crashte.

De volledige uitslagen van de trainingen zijn hier te vinden. Zaterdagochtend volgt om 04.30 uur Nederlandse tijd de derde vrije training, om 08.00 uur begint dan de kwalificatie.