Ajax komt niet verder dan een gelijkspel tegen Olympique Marseille in Europa League

Ajax is donderdag in eigen huis tegen Olympique Marseille in de Europa League niet verder gekomen dan een 3-3-gelijkspel. De Amsterdammers kwamen zowel voor als na rust op voorsprong, maar beide keren wist de ploeg van Maurice Steijn de voorsprong niet vast te houden.

Ajax kwam vrij snel op een 2-0 voorsprong. Eerst profiteerde Carlos Forbs van een grote fout in de verdediging en niet snel daarna zorgde Steven Berghuis vanuit een corner voor de 2-0. De Amsterdammers konden echter de voorsprong niet vasthouden. Jonathan Clauss zorgde voor een snelle aansluitingstreffer en daarna was het een grote gatenkaas in de verdediging van Ajax en zorgde Pierre Emerick Aubameyang voor de gelijkmaker. Dat zou ook de ruststand zijn, maar Olympique Marseille had genoeg kansen om meer te scoren in de Johan Cruijff Arena.

In de tweede helft gaf Ajax wat minder ruimte weg en Kenneth Taylor zorgde na een goede voorzet van Forbs voor de 3-2. Steven Bergwijn kreeg daarna de kans om de thuisploeg op 4-2 te zetten, maar de aanvoerder schoot veel te slap in. Ajax gaf minder kansen weg dan in de eerste helft, maar Aubameyang zorgde voor de 3-3 na zwak optreden van de verdediging. In het slot van de wedstrijd moest Ajax nog verder met tien man na een rode kaart van Silvano Vos. Maar het bleef bij 3-3.