Nieuwe Resident Evil 4 Remake DLC aangekondigd

Uitgever Capcom heeft een nieuwe gameplay trailer gelanceerd met een uitbreiding voor het spel Resident Evil 4: Seperate Ways. Fans van het eerste uur die teleurgesteld waren in de weggelaten content van het origineel in de remake van eerder dit jaar, kunnen nu deels weer juichen omdat er een deel van die weggelaten content terugkomt in de vorm van deze DLC.

In deze uitbreding kruip je ditmaal in de huid van freelance, sexy corporate spy en femme fatal Ada Wong, deze dame is niet voor de poes, met een uitgebreid wapenarsenaal loopt ze door donkere corridoren van de stad Los Illuminados en slacht ze zombies met alle gemakken af net zoals Leon S. Kennedy, samen met haar partner in crime Luis Serra Nevarro.

In de trailer is ze ook te zien als een soort spider-man die door de lucht vliegt met een iconische grappling gun en het opneemt tegen gigantische eindbaas El Gigante. Een aantal campaigns zoals U3, The Cable Car en The Laser Room lijken ook weer in deze campaign te zitten en met een kleine twist tot het origineel hint de trailer ernaar dat Ada ook geïnfecteerd is, wat hopelijk weer tot een interessante uitwerking van het verhaal leidt.

De uitbreiding staat gepland voor donderdag 21 september en komt beschikbaar voor de platformen Playstation 4/5, Xbox Series X|S en pc voor de adviesprijs van €9,99. Naast de betaalde DLC komt er ook op dezelfde dag een gratis DLC uit genaamd: The Mercenaries, waarin zowel Ada Wong als Albert Wesker beschikbaar zijn als speelbare karakters. En VR mode voor Resident Evil 4: Remake staat ook nog gepland voor komende winter.