Van herfst naar nazomer

Welkom!  

Uw eigenste Primeurman is ook nog niet van de aardbodem verdwenen! 

Inmiddels erg druk met diverse bezigheden, dus méér dan wat gemopper was van mijn kant niet te vinden de laatste tijd. Een reactie plaatsen is wat eenvoudiger dan uitgebreid wat te typen. 

Maar uw Primeurman is er echt nog wel.  

We zagen het afgelopen seizoen een bijzonder wisselvallig weertype. Opvallend was daarbij wel dat de meeste buien zich langdurend concentreerde op het binnenland en de liefhebbers in de kustprovincies lang, heel erg lang moesten wachten... of toch niet... met name ten noorden van het Noordzeekanaal was het opvallend nat soms. Den Helder sprong er al helemaal uit met opvallende neerslag-cijfers de afgelopen maanden. 

Ik zie inmiddels wel een soort tendens dat de zwaardere buien zich langzaam noordelijker aan het verplaatsen zijn in situaties waarin de kustprovincies enige kans heeft op een leuke bui.

Dit roep ik uiteraard niet zomaar. Met name vanaf het Noordzeekanaal zijn er al aanmerkelijk veel plaatsen die soms veel natter zijn dan uw eigenste regenliefhebber. Wijk aan Zee, Beverwijk, Uitgeest, Landsmeer en Purmerend waren al een soort buien-route, maar ook Wormer/Wormerveer en ook Alkmaar en zelfs Amsterdam beginnen soms al met steeds hogere cijfers te komen dan te Haarlem. 

Klagen is beslist niet meer mijn hobby, maar dit jaar was opvallend slecht te Haarlem, en gewoon frustrerend soms. En niet alleen te Haarlem gelukkig, het geklaag uit de vrijwel gehele kuststreek was dit zomerseizoen niet van de lucht.  

Dat het onweerseizoen zo'n mooi einde zou krijgen had ik echt niet verwacht. Sowieso het zwaarste in 2 jaar en qua nacht-onweer kan ik mij niet eens meer heugen. Dat zal in 2012 zijn geweest. 

Ook vandaag viel er weer aanmerkelijk meer regen dan verwacht. De warme zee heeft duidelijk invloed. Dus waarom moeten we nog winter hebben? Dit bevalt mij uitstekend.  

Alleen de gebrekkige informatie op alle media is dermate slecht dat veel mensen worden verrast. 

Om mooi af te sluiten: Er zit nog een mooie periode aan te komen. Blijf het volgen.  

Weerman P.