Van Gerwen wint World Series of Darts Finals

Voor de dartsliefhebber keren we nog even terug naar de zondagavond en wel naar AFAS Live in Amsterdam. Daar werd de negende editie gespeeld van de World Series of Darts Finals, het einde van het World Series-jaar dat in januari begon en toernooien kende in Bahrein, Kopenhagen, New York, Warschau, Hamilton en Wollongong.

Michael van Gerwen had zich via zeges op de Ier William O'Connor (6-4) en de Belg Dimitri van den Bergh (10-8) geplaatst voor de halve finales. Daarin speelde hij tegen de Engelsman Luke Humphries, die op zijn beurt had gewonnen van de Pool Krzysztof Ratajski (6-3) en landgenoot Rob Cross (10-2). Het werd een zenuwslopende wedstrijd, waarin Van Gerwen een negendarter gooide en een handvol matchdarts overleefde om het vervolgens zelf af te maken: 11-10.

Nathan Aspinall versloeg thuisspeler Danny Noppert met 6-3 en klopte zijn Engelse landgenoot Keegan Brown met 10-5, waarna hij tegen Peter Wright speelde. De Schot won met 6-4 van Haupai Puha en klopte Raymond van Barneveld met 10-6. Aspinall blies een apatische Wright aanvankelijk weg, maar Snakebite kwam zowaar terug en maakte het nog spannend, hoewel hij niet wist te winnen: 11-9 voor Aspinall.

In de finale was de koek op voor Aspinall, die geen moment meer in zijn spel kwam. Van Gerwen stoomde lekker door en trok met een overtuigende 11-4 zege de titel naar zich toe.