FOK! Wat een weer: neerslag, zon, neerslag

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt. In het noorden en oosten komen eerst nog enkele (stevige) regen- en onweersbuien voor. Verder is het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vanmiddag schijnt de zon geregeld. Eerst is het meest droog, maar in de loop van de middag neemt de kans op een regen- of onweersbui van het westen uit toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan de noordwestkust tot 24°C in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, langs de westkust mogelijk hard, windkracht 7.

Vanavond neemt de bewolking van het westen uit toe en volgen er enkele pittige buien, plaatselijk met onweer en windstoten. De zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig tot hard.

Komende nacht trekken er enkele pittige buien over het land, mogelijk met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is boven land matig. Aan zee en boven het IJsselmeer staat een krachtige wind, windkracht 6.

Tot morgen!

Molen in de reef met blauwe lucht gehuld (Foto: Jippie)
Molen in de reef met blauwe lucht gehuld (Foto: Jippie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.