Vuelta: Etappe 21 - Afsprinten in Madrid

De twintigste etappe van de Vuelta, de laatste echte rit, leverde zoals verwacht geen verandering op het in het klassement: Jumbo-Visma gaat vandaag het 1-2-3'tje in het eindklassement bezegelen en wint daarmee ook als eerste ploeg ooit alle drie grote rondes in één jaar, het is op z'n minst totaal bizar te noemen. Wout Poels won de etappe op fraaie wijze, hij klopte Remco Evevnepoel.

Vandaag dus echt de laatste rit, een typisch champagnekoersje van een ruime honderd kilometer. We beginnen bij de paardenbaan van La Zarzuela en rijden verder natuurlijk gewoon in en rond Madrid. In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zijn alle details over de lokale ronde te lezen, maar in principe is het allemaal niet zo ingewikkeld en komt het er ook op neer dat we gewoon gaan sprinten.

Zoals we tegenwoordig wel gewend zijn wordt afgesloten met een avondrit, om kwart over vijf stappen de heren pas op de fiets. De finish staat grofweg rond acht uur op de planning, een klein half uur voor de zon onder gaat, Eurosport is er uiteraard vanaf het begin gewoon bij.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)