Wereldkampioen Van der Poel heeft eerste zege in regenboogtrui te pakken

Mathieu van der Poel heeft zijn eerste zege in zijn wereldkampioentrui te pakken. In de Belgische wedstrijd SUPER 8 Classic was hij de sterkste.

Mathieu van der Poel wilde na het gewonnen WK nog zijn wereldkampioentrui tonen. Waar hij in de laatste weken in verschillende wedstrijden nog te kort kwam om mee te doen voor de winst, liet de Nederlander in de Belgische wedstrijd SUPER 8 Classic zijn klasse zien. Op tachtig kilometer versnelde Van der Poel vanuit het peloton en niemand kon volgen, maar het was nog te ver om door te zetten.

Dertig kilometer later versnelde de renner van Alpecin-Deceuninck opnieuw en ditmaal zette hij wel door. Van der Poel reed naar de kopgroep toe. De voorsprong van de kopgroep groeide richting de minuut en het was duidelijk dat de winnaar van voren zat, al kwam het peloton in de slotfase nog wel terug tot 15 seconden. In de sprint trok Gianni Vermeersch, ploeggenoot van Van der Poel, de sprint aan waarna de Nederlander voor het eerst in zijn wereldkampioenentrui het zegegebaar kon maken.

Results powered by FirstCycling.com