Poels zorgt voor Nederlandse ritzege in Ronde van Spanje

Wout Poels heeft op de voorlaatste dag van de Ronde van Spanje nog voor Nederlands succes gezorgd. In de twintigste etappe met maar liefst tien hellingen van de derde categorie won de Limburger nipt voor Remco Evenepoel. Sepp Kuss kwam samen met zijn ploeggenoten Joans Vingegaard en Primoz Roglic over de finish en is nagenoeg zeker van eindwinst van de Vuelta.

De voorlaatste etappe in de Ronde van Spanje ging maar liefst over tien hellingen van de derde categorie rondom Madrid. De vraag was of de klassementsrenners nog voor een dagzege wilde gaan of de vroege vluchters een nieuwe kans kregen op de dagzege. Snel werd duidelijk dat het opnieuw een rit was voor de vluchters. Er zou maar liefst een kopgroep ontstaan van 35 renners met daarbij Wilco Kelderman en Wout Poels als Nederlanders. Ze hebben onder meer het gezelschap van Remco Evenepoel, die drie ploeggenoten bij zich had.

In de kopgroep deed Soudal-Quickstep dan ook het meeste werk en de voorsprong van de aanvallers liep op naar meer dan elf minuten. Op de laatste klim van de dag was het Poels die de aanval koos. De Limburger zorgde ervoor dat er uiteindelijk vijf renners voor de dagzege ging strijden. Poels ging de sprint vroeg aan. Op een oplopend stukje op 350 meter van de streep verraste hij de andere vluchters en hield het net tot aan de streep vol, voor een snel opkomende Evenepoel.

Bij de klassementsrenners werd er op de laatste klim geen verschil gemaakt. Jumbo-Visma controleerde met Primoz Roglic en Jonas Vingegaard voor Sepp Kuss. In de laatste kilometer deed het drietal het rustig aan en kwamen ze gezamenlijk over de finish. Zondag staat nog een traditionele rit rondom Madrid op het programma.

Results powered by FirstCycling.com