Vuelta: Etappe 20 - Slotakkoord met tien beklimmingen

De negentiende etappe van de Vuelta a España kunnen we min of meer schriftelijk afdoen, Alberto Dainese won de sprint. Vandaag weer een echte etappe, in principe de laatste van deze Vuelta, aangezien we morgen naar een paraderitje in en rond Madrid gaan kijken.

De heren stappen vandaag op in Manzanares El Real, waar niet zomaar een etappe begint: met 208 kilometer is het de langste van de hele Vuelta en er moeten maar liefst tien beklimmingen worden bedwongen. Opmerkelijk genoeg zijn die allemaal, tien stuks in totaal dus, van de derde categorie - niet zwaar, maar bij elkaar gaat het toch wel in de benen zitten.

Voor een gedetailleerde blik op alle klimmetjes en alles er tussenin verwijzen we uiteraard weer door naar de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier, waar we zijn dat de klimmetjes gemiddeld niet enorm zwaar zijn, maar dat er zeker wel een paar uiterst lastige stukken te vinden zijn.

De etappe eindigt in Guadarrama, waar men zo tussen kwart over vijf en kwart voor zes aan de finish wordt verwacht. Het is een erg lange etappe, dus de start is vroeg: even voor het middaguur is men al onderweg, Eurosport is zelfs om half twaalf al van de partij.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)