Dainese sprint naar winst in negentiende rit Vuelta

Alberto Dainese heeft de negentiende etappe van de Vuelta gewonnen. De Italiaanse sprinter van DSM won in een massasprint van zijn landgenoot Filippo Ganna. Sepp Kuss kende een rustige dag en is nog altijd leider in de Ronde van Spanje.

Na de verschillende bergritten in de Ronde van Spanje kregen nu de sprinters weer een kans. In de etappe van bijna 180 kilometer lang over alleen maar vlakke wegen werd al snel duidelijk dat de ploeg van groenetruidrager Kaden Groves de rit wilde controleren en dat deed Alpecin-Deceuninck dan ook. Lange tijd reed er een kopgroep van vier vooruit, maar die werd ruim voor de streep weer bijgehaald.

Vlak voor het ingaan van de slotkilometer was al het werk voor Groves voor niets geweest. De Australische sprinter was bij een valpartij betrokken en kon niet sprinten voor zijn derde dagzege. Filippo Ganna zag zijn kans en ging de sprint van ver aan. De Italiaan van team Ineos leek het te gaan halen, maar in de laatste meters ging zijn landgenoot Alberto Dainese hem nog voorbij en pakte zijn eerste zege in de Vuelta. Eerder dit jaar sprintte hij ook al naar een ritzege in de Giro d'Italia. Marijn van den Berg sprintte naar de derde plaats. 

Results powered by FirstCycling.com