Vuelta: Etappe 19 - Sprinten op de laatste vrijdag

De achttiende etappe van de Vuelta a España lijkt de boel definitief beslist te hebben. Sepp Kuss mag de Vuelta winnen, teamgenoten Jonas Vingegaard en Primoz Roglic vielen hem niet aan, terwijl met name Vingegaard duidelijk de sterkere was. Zaterdag volgen nog tien beklimmingen, maar die zouden niet te zwaar moeten zijn.

Eerst nog vandaag, want we krijgen natuurlijk ook nog een negentiende etappe. Daar valt vermoedelijk niet zo veel van te verwachten: de heren stappen op in La Bañeza en rijden vervolgens een goede 177 kilometer naar Iscar, op een paar nauwelijks noemenswaardige lokale heuveltjes na een vlakke etappe en zeker een rit waarin de sprintersploegen het op een massasprint gaan gooien.

We verwijzen graag door naar de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier voor alle details en toeristische informatie, maar wat de koers betreft lijkt inschakelen in de laatste vijf kilometer ruim voldoende. De etappe begint na de neutralisatie rond half twee, een uur later zijn er beelden en is Eurosport dus live. De finish staat gepland tussen kwart over vijf en kwart voor zes.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)