Vuelta: Etappe 18 - Nog meer klimwerk, Jumbo tegen Jumbo

De zeventiende etappe van de Vuelta a España was ook weer...bijzonder. Jumbo-Visma degradeerde de legendarische Angliru tot locatie voor, op het oog, een onderling trainingsritje. Jonas Vingegaard en Primoz Roglic vielen teamgenoot en rodetruidrager Sepp Kuss wederom aan, volgt vandaag de genadeslag?

De heren gaan vandaag van start in het minuscule Pola de Allande, waar men koers zet naar La Cruz de Linares, 179 kilometer verderop. Zoals we in de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier kunnen zien is het weer een flink dagje klimmen, met in totaal vijf gecategoriseerde klimmen en uiteraard wat heuvelwerk tussendoor.

Klimmen van de tweede, eerste en derde categorie warmen de boel goed op, daarna volgt het slotakkoord met twee beklimmingen van dezelfde berg van de eerste categorie - bovenop de tweede keer ligt de finish. Het tweede stuk is daar vrij goed te doen, het eerste deel van de klim gaat dan weer regelmatig de dubbele cijfers in wat stijgingspercentage betreft.

De etappe is eindelijk weer eens langer dan een juniorenkoers, dus is de start ook wat eerder: even voor één uur wordt de vlag gezwaaid. Beter nog, vanaf het begin zijn er al beelden en dus is Eurosport ook vanaf het begin al live, de finish wordt weer tussen kwart over vijf en kwart voor zes verwacht.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)