Opnieuw demonstratie van Jumbo-Visma in Vuelta: Roglic wint op de Angliru voor Vingegaard en Kuss

Jumbo-Visma heeft opnieuw hun klasse getoond in de Vuelta. In de bergrit naar de steile beklimming van de Angliru werd de Nederlandse ploeg 1, 2 en 3. Primoz Roglic won op de zware beklimming voor Jonas Vingegaard. Sepp Kuss verloor bijna twintig seconden, maar is nog altijd leider in het algemeen klassement. De Amerikaan heeft nog acht seconden voorsprong op Vingegaard.

Vandaag stond de etappe naar de Alto de l’Angliru, de zwaarste beklimming in de Vuelta op het programma. Remco Evenepoel had vooraf aangekondigd dat hij mee wilde zitten in de vroege vlucht en de Belg was dan ook de eerste aanvaller. De eerste keer was nog niet de goede, maar Evenepoel zou uiteindelijk in de vroege vlucht meezitten.

Maar snel werd duidelijk dat ook Jumbo-Visma hun zinnen had gezet op de etappewinst. De ploeg en hield de kopgroep onder controle en later zou ook Bahrain-Victorious zich op kop zetten van het peloton en bij aanvang van de slotbeklimming van de Alto de l’Angliru had Evenepoel nog maar een goede minuut voorsprong. Op de steile slotbeklimming bleef Bahrain-Victorious met onder meer Wout Poels het tempo bepalen voor hun kopman Mikel Landa en er bleven uiteindelijk maar zes over, drie van Bahrain-Victorious en drie van Jumbo-Visma.

Primoz Roglic versnelde en pakte een vijftigtal meter, waarna Sepp Kuss en Vingegaard konden aansluiten. Roglic bleef het tempo hoog houden en klassementsleider Kuss moest lossen bij zijn twee ploeggenoten. De Amerikaan leek zijn leiderstrui te verspelen, maar vanuit de achtergrond kwam Landa terug op Kuss en de Bask zorgde dat het verschil niet groot werd op de twee van Jumbo-Visma. Op de finish pakte Roglic de winst met in zijn wiel Vingegaard. Kuss verloor negentien seconden, maar behield wel de leiding in het algemeen klassement. Daarin heeft de Amerikaan acht seconden voorsprong op Vingegaard, Roglic volgt op één minuut achter de Deen.

Results powered by FirstCycling.com