Mountainbikester Pieterse tweede in bloedheet Les Gets, Koretzky domineert

Voor de mountainbikeliefhebber werpen we nog even een blik op de zondag. In het Franse Les Gets, in de bloedhete Haute-Savoie, stond weer een World Cup-wedstrijd op het programma in de cross-country, wat een flinke slijtageslag werd.

Vrouwen
Al vrij snel ontstond er een kopgroep van vier vrouwen: de Amerikaanse Haley Batten, de net van ziekte teruggekeerde thuisfavoriete Pauline Ferrand Prevot, Mona Mitterwallner uit Oostenrijk en de Nederlandse Puck Pieterse.

Halverwege de koers werd duidelijk dat de twee jongelingen, Mitterwallner en Pieterse, de sterkste twee waren: Pieterse viel aan, Mitterwallner kon pareren. Niet veel later ging de Oostenrijkse er met een overtuigende aanval zelf vandoor en dat bleek de winnende slag: Mitterwallner boekte een fraaie zege, Pieterse werd op dik een halve minuut tweede en Ferrand Prevot vocht zich op een ruime minuut naar een knappe podiumplek. Anne Terpstra werd 11e, Anne Tauber 23e, Sophie von Berswordt 34e, Lotte Koopmans 39e en Romana Carfora 66e.

Mannen
Een groep van een man of acht splitste zich snel af van de rest, maar al snel bleven er daar ook weinig van over: de Fransen Joshua Dubau en Victor Koretzky samen met de Zwitser Nino Schurter, waarbij vooral Koretzky een ijzersterke indruk maakte.

Even na de helft van de race ging Koretzky er vandoor en zijn twee medekoplopers moesten gelijk passen. Kort daarop wees Schurter naar zijn achterwiel: lekke band, dus hij haakte af bij Dubau. Terwijl Koretzky overtuigend naar een fraaie thuiszege reed, knokte Schurter zich terug naar voren en sloot hij zelfs aan bij Dubau, waarna hij als tweede finishte. Dubau zakte terug naar plek vijf, de ontketende Roemeen Vlad Dascalu reed nog naar de derde plek, voor de Zwitser Marcel Guerrini.