Nederlands elftal knokt zich langs Ierland na zeer zwakke start

Het Nederlands elftal heeft met een 1-2 zege op Ierland in Dublin een grote stap gezet richting het EK. Oranje stond na drie minuten al op achterstand, maar maakte dat goed en won. Door de zege staat Nederland nu op de tweede plaats in Groep B.

Nederland begon zeer zwak aan het duel met Ierland. In het eigen strafschopgebied verspeelde Frenkie de Jong de bal na een inspeelpass van Mark Flekken, waaruit Ierland een grote kans kreeg. Die liet de Ieren nog onbenut, maar uit de corner zou de thuisploeg een penalty krijgen na hands van Virgil van Dijk. Adam Idah schoot vervolgens de 1-0 binnen.

Daarna had Nederland moeite om in het spel te komen, maar gedurende de eerste helft ging het iets beter en via een strafschop zou Oranje ook langszij komen. Cody Gakpo gaf de bal diep aan Denzel Dumfries die zich met een goede loopactie vrij had gespeeld. De wingback van het Nederlands elftal ging alleen op de doelman af en werd neergelegd, waarna de scheidsrechter de strafschop gaf en die werd benut door Gakpo.

Ondanks de gelijkmaker bleef Nederland het lastig houden met Ierland en bij rust greep bondscoach Ronald Koeman in. Hij wisselde naar een 4-3-3 systeem en direct in de tweede helft leverde dat na tien minuten resultaat op. De Jong stuurde met een bekeken lobje Dumfries diep, die vervolgens met een kopbal invaller Wout Werghorst wist te bereiken en de 1-2 binnenschoot.

Daarna probeerde Ierland het nog wel, maar de zege van Nederland kwam niet meer in gevaar en deed Oranje goede zaken in Groep B.