Vuelta: Etappe 15 - Koersen door het Baskenland

De veertiende etappe van de Vuelta a España was weer een aparte, Remco Evenepoel liet zien dat de dag ervoor echt een inzinking was, want hij domineerde de hele rit. Vandaag rijden we door het Baskenland en is het meer flink heuvelachtig dan écht bergachtig, een perfecte aanvallersetappe.

De heren starten in Pamplona en zetten koers naar Lekunberri, een etappe van een ruime 158 kilometer. In de uitgebreide voorbeschouwing van Baskenlandliefhebber Rellende_Rotscholier zien we alle details nog beter beschreven dan normaal, dus daar verwijzen we voor het gemak naar door voor de beste beschrijving, maar het komt neer op drie keer serieus klimmen, met een afdaling naar de finish.

De etappe gaat na een klein kwartier neutralisatie rond half twee van start, helaas zijn er een uur later pas beelden - Eurosport is dan wel gewoon weer gelijk live. De finish staat tussen kwart over vijf en kwart voor zes op de planning, als het niet voor de spanning is, dan zijn de plaatjes wel de moeite waard om op tijd in te schakelen.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)