Casadei eerste MotoE-wereldkampioen na strijd in Misano

Op het circuit van Misano is zaterdag het seizoen afgesloten in de MotoE, de elektrische raceklasse bij de motoren, die vaak te zien is in het voorprogramma van de MotoGP. De laatste twee races van het jaar stonden op het programma en dus moest de titelstrijd beslist worden.

Race één
Kampioenschapsleider Mattia Casadei vertrok vanaf poleposition en had Nicolas Spinelli en Hector Garzo naast zich, voor Andrea Mantovani, titelkandidaat Jordi Torres en Kevin Manfredi. Torres kende een superstart en nam de leiding, maar wat te mooi lijkt om waar te zijn is dat vaak ook: valse start en een dubbele long lap-penalty.

Casadei pakte de leiding terug, voor Spinelli en Garzo, terwijl Torres terugviel tot de tiende plek - met Casadei aan de leiding betekende dat de beslissing in het kampioenschap, virtueel althans. Casadei hield de leiding vast, Garzo ging naar plek twee en deed een ultieme slipstreamaanval, maar kwam nét tekort voor de winst: Casadei won, voor Garzo en Spinelli, en daarmee kroonde Casadei zich tot allereerste officiële MotoE-wereldkampioen, nadat de eerste vier seizoenen nog als World Cup door het leven gingen.

Race twee
De spanning wat betreft de titel was er uiteraard af, terwijl Casadei wederom de beste start kende. Halverwege de race zag hij Spinelli en Garzo echter langszij komen en na een fantastische strijd in de laatste ronde ging de winst naar Spinelli, voor Garzo en Casadei.