Djokovic in 10e US Open-finale tegen indrukwekkende Medvedev

Tennissers Novak Djokovic en Daniil Medvedev hebben zich geplaatst voor de finale van de US Open. In New York rekende de als tweede geplaatste Serviër Djokovic af met de ongeplaatste Amerikaanse verrassing Ben Shelton, terwijl de Rus Medvedev (3) titelverdediger Carlos Alcaraz (1) naar huis stuurde.

Djokovic opende de avond met zijn duel tegen Shelton, wat in de eerste twee sets geen moment echt spannend werd. In de derde set wist Shelton een stuk meer tegenstand te bieden, maar in de tiebreak moest hij zich toch gewoon gewonnen geven tegen de drievoudig US Open-winnaar: 6-3, 6-2, 7-6 (4).

Medvedev en Alcaraz maakten er een beduidend beter gevecht van, wat in de eerste set al uitmondde in een tiebreak. Die werd gewonnen door de Rus, die set twee vervolgens domineerde en set drie af moest staan. In het vierde bedrijf begon Medvedev weer ijzersterk, waarna Alcaraz nog even tegenstand kon bieden. Medvedev liet de eerste matchpoints vooral zelf liggen, maar maakte het toch af: 7-6 (3), 6-1, 3-6, 6-3.

Medvedev en Djokovic staan zondag tegenover elkaar in New York.