Machtige sprint levert De Lie eerste World Tour-zege op in GP de Quebec

Wielrenner Arnaud de Lie heeft zijn eerste overwinning in de World Tour te pakken. Het 21-jarige Belgische supertalent was vrijdagavond de beste in de Grand Prix Cycliste de Quebec, zijn zeventiende profzege sinds hij vorig jaar de zeges aan elkaar begon te rijgen, zijn eerste in de World Tour.

In Quebec werd weer een ongeveer 200 kilometer lange koers afgewerkt van zestien rondes, met in totaal bijna drieduizend hoogtemeters. Zoals gebruikelijk ontstond een kopgroepje, dat met een kilometer of veertig te gaan weer op werd geraapt door het peloton. Vanaf dat moment begon het steeds nerveuzer te worden, met onder meer een aanval van Fausto Masnada en een eerste forcing door Lidl-Trek.

Uiteindelijk bestond het peloton nog uit zeker zeventig renners met nog twee ronden te gaan, en kort voor het ingaan van de slotronde werd er echt een poging tot een schifting doorgevoerd: Ben Healy trok ten strijde, Pavel Sivakov deed een poging en Nicola Conci probeerde het.

Toch bleef er een erg grote groep bij elkaar, waar Benoit Cosnefroy wat aan wilde doen met een aanval op een van de laatste korte klimmetjes. De winnaar van vorig jaar werd ook weer gegrepen en dus werd er toch gesprint, met een perfecte leadout voor Christope Laporte van Jumbo-Visma. Hij werd echter volledig overklast, Corbin Strong leek de winst te pakken, maar met een machtige sprint knalde Lotto Dstny-renner De Lie in de laatste meters naar de overwinning, voor Strong en Michael Matthews.