Gauff en Sabalenka naar finale US Open

Tennissters Coco Gauff en Aryna Sabalenka hebben zich geplaatst voor de finale van de US Open. De als zesde geplaatste Amerikaanse Gauff rekende af met de Tsjechische Karolina Muchova (10), terwijl de Wit-Russische Sabalenka (2) van thuisspeelster Madison Keys (17) won.

In de eerste van de twee halve finales stonden Gauff en Muchova tegenover elkaar, waarbij de Amerikaanse de eerste set grotendeels domineerde. Muchova kwam even wat terug, maar Gauff maakte het keurig af, alvorens we vroeg in set twee een uur naar niks konden kijken: een drietal mensen op de tribunes demonstreerden voor het een of ander door zich aan stoelen vast te ketenen. Nadat het schorriemorrie op was geruimd kon men door, waarna Muchova zich goed wist te weren, maar niet goed genoeg: 6-4, 7-5.

Sabalenka domineerde tot aan de halve finales al haar wedstrijden, maar was ineens volstrekt kansloos in set één tegen Keys, die geen enkele game uit handen gaf. In set twee kwam de Wit-Russische echter beter in haar spel, waarna een fraaie strijd ontstond. Sabalenka won de tiebreak in set twee en ook de beslissende derde set trok naar een tiebreak. Na zeven gewonnen punten dacht Sabalenka de winst binnen te hebben, maar al snel had ze door dat er tien nodig waren. Die kwamen een paar minuten later: 0-6, 7-6 (1), 7-6 (5) voor de winnares van de Australian Open dit jaar.

Zaterdag staan Gauff en Sabalenka in de finale tegenover elkaar in New York.