Molano wint in Ronde van Spanje massasprint voor Groves en Van Poppel

Juan Sebastian Molano heeft de twaalfde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Colombiaanse sprinter was in de straten van Zaragoza de snelste voor Kaden Groven en Boy van Poppel.

De twaalfde etappe was in de tweede week van de Vuelta de enige kans voor de sprinters. De rit naar Zaragoza over 150 kilometer was een volledige vlakke rit en dus roken de sprinters hun kans. Lange tijd in de etappe reed Jetse Bol samen met Abel Balderstone, maar die werden ruim voor de streep bijgehaald. Daarna lag er op twintig kilometer van de streep nog een tussensprint en daar wist Primoz Rolgic bonificatieseconden te pakken.

Na de tussensprint konden de sprinters zich opmaken voor de massasprint. Alpecin-Deceuninck trok de sprint aan voor Kaden Groves, die deze Vuelta al twee keer eerder wist te winnen, maar de Australiër raakte ingesloten na een versnelling van UAE Emirates aan de buitenkant van het peloton. Juan Sebastian Molano maakte het werk van zijn ploeg af en won voor Groves, die in het slot nog sterk kwam opzetten. Boy van Poppel kwam als derde over de finish.

Results powered by FirstCycling.com