Ganna wint tijdrit Vuelta, Kuss houdt rode leiderstrui

Filippo Ganna heeft de individuele tijdrit in de Vuelta gewonnen. De Italiaans kampioen won in Valladolid voor wereldkampioen Remco Evenepoel en Primoz Roglic. Sepp Kuss verloor weliswaar bijna anderhalve minuut, maar de Amerikaan is nog altijd leider in de Ronde van Spanje.

De individuele tijdrit in de Vuelta over 25,8 kilometer in Valladolid was gemaakt voor de specialisten. In het begin van de tijdrit lag er een klein klimmetje, maar voor de rest alleen maar vlakke wegen. Filippo Ganna moest al vroeg starten en zette een kanontijd neer. De Italiaans kampioen en voormalig wereldkampioen zette een tijd neer 27 minuten en 39 seconden, goed voor een gemiddelde van 56 kilometer per uur.

Niemand zou aan de tijd van Ganna. Wereldkampioen Remco Evenepoel kwam het dichtst in de buurt van de Italiaan. De Belg verloor uiteindelijk zestien seconden op de Italiaan, maar deed wel goede zaken in het algemeen klassement. Evenepoel was twintig seconden sneller dan Primoz Roglic. De rest van de klassementsrenners verloor meer dan een halve minuut op de Belg.

Results powered by FirstCycling.com