Vuelta: Etappe 10 - Tijdrijden, Evenepoel's aanval op rood?

De eerste ruime week van de Vuelta a España is achter de rug, het werd er één die vooral gekenmerkt wordt door organisatorische chaos: tijden opnemen op 2050 meter van de finish, hele sprints missen, rijden in het donker, dat soort gedoe. Vandaag hopelijk even niet, we gaan tijdrijden!

De Vuelta trekt zich niks aan van het feit dat we met z'n allen druk bezig zijn de aarde te vernaggelen: na de vorige etappe werd er met vliegtuig en bus even 600 kilometer afgewerkt, want Valladolid had uiteraard goed geld betaald om de tiende etappe te mogen organiseren, een tijdrit met start en finish in de stad.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien we alle details, maar het belangrijkste is dat het een échte tijdrit is: op een klimmetje in het begin na moet er in de rest van de 25,8 kilometer vooral loeihard gestampt worden op de grote plaat, ogenschijnlijk ideaal voor wereldkampioen Remco Evenepoel om een aanval te gaan doen op de rode trui.

Om 14.01 uur wordt de tijdrit geopend door rodelantaarndrager Callum Scotson, we kunnen zowaar bijna vanaf het begin kijken: Eurosport is er vanaf 14.15 uur bij. We kunnen eventueel goede tijden verwachten van Stefan Bissegger (14.25u) en Filippo Ganna (15.09u), verder opent João Almeida om 16.44u de top-10 - Sepp Kuss sluit de rijen met zijn start om 17.02 uur. De volledige startlijst is hier te vinden.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)