Kńmna soleert naar winst in negende etappe Vuelta

De negende etappe van de Vuelta a España is gewonnen door Lennard Kämna. De renner van BORA-hansgrohe was de sterkste vanuit een vroege vlucht. Sepp Kuss blijft leider in het algemeen klassement.

Voorafgaand aan de etappe werd gewaarschuwd voor waaiers en die zouden er ook komen. Direct vanaf de eerste kilometers zette Jumbo-Visma zich op kop van het peloton en brak het in het peloton. We kregen een kopgroep van dertien renners met daarbij zeven renners van Jumbo-Visma, alleen Robert Gesink ontbrak bij de Nederlandse ploeg. Ook Remco Evenepoel was mee in de kopgroep en ze namen driekwart minuut, maar richting de eerste klim van de dag kwam alles weer samen onder aanvoering van Movistar en UAE Emirates.

Op het moment dat alles weer samen kwam zou de kopgroep ontstaan. Acht renners kregen de ruimte van het peloton met als belangrijkste naam Lennard Kämna. Deze acht kregen zeven minuten voorsprong. Toch was het niet helemaal gedaan, want op tachtig kilometer van de streep viel het in het peloton opnieuw in waaiers. De voorsprong slonk snel, maar nadat het peloton weer in beschut terrein kwam viel het peloton opnieuw stil en mocht de kopgroep het uitmaken voor de dagzege.

Daarin was Kämna de sterkste. Op de slotbeklimming reed de Duitser zijn vluchtgenoten los en pakte zijn ritzege. Hiermee maakte hij zijn trilogie vol nadat hij eerder ook al ritten wist te winnen in de Giro d'Italia en de Tour de France.

Tussen de klassementsrenners waren er weinig verschillen. Er was een tijdsopname op twee kilometer van de streep en daar kwam Joao Almeida samen met Aleksandr Vlasov als eerste door, gevolgd door Primoz Roglic, Enric Mas en Remco Evenepoel.

Results powered by FirstCycling.com