Vuelta: Etappe 9 - Herkansing voor de vluchters

De achtste etappe van de Vuelta a España leek een perfecte etappe voor de aanvallers, maar met name Jumbo-Visma had meer zin in een slotklim waarop de favorieten gezamenlijk omhoog bleven tuffen, met een door Primoz Roglic gewonnen sprintje in de laatste paar honderd meter.

Vandaag zou het allemaal wat vermakelijker kunnen worden, hoewel er minder hoogtemeters in de etappe liggen. Zoals we in de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier kunnen zien start men in Cartagena, om vervolgens koers te zetten naar de finish op de Collado de la Cruz de Caravaca, 184,5 kilometer later.

Vroeg in de etappe staat een pittige klim van de eerste categorie op het programma, daarna gaat het grotendeels op en neer tot we ons richting de slotklim begeven. Een kilometer of acht lang met stukken van dik boven de tien en soms zelfs naar de twintig procent, het wordt geen makkelijke opgave.

De etappe gaat rond 12.40 uur van start en er staat vermoedelijk gelijk flinke wind, helaas loopt de Vuelta nog altijd achter en kunnen we pas vanaf 14.15 uur inschakelen op Eurosport. De winst is dan overigens al grotendeels weg, dus dat stuk missen we. De finish staat gepland tussen vijf en half zes.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)