Roglic wint in een sprintje van Evenepoel, Kuss nieuwe leider in Vuelta

Primoz Roglic heeft de achtste etappe in de Vuelta op zijn naam geschreven. De Sloveen van Jumbo-Visma was in een sprintje te snel voor Remco Evenepoel en Juan Ayuso. Sepp Kuss kwam als zevende over de streep en neemt de rode leiderstrui over van Lenny Martinez.

Vandaag in de achtste etappe moest er heel wat geklommen worden in de Vuelta: drie cols van tweede categorie en één van derde categorie over 165 km met als afsluiter een steile klim van de eerste categorie in de laatste vijf kilometer. Vanuit de start roken de vluchters een kans en uiteindelijk ontstond er een kopgroep van ruim dertig renners. Jumbo-Visma was niet vertegenwoordigd in de kopgroep, maar gedurende de etappe werd duidelijk dat ze voor de ritzege wilden gaan.

Eerst zorgde Robert Gesink ervoor dat de voorsprong zakte van vijf minuten naar drie minuten, waarna Nederlands kampioen Dylan van Baarle en Wilco Kelderman de voorsprong terugbrachten tot een halve minuut bij de voet van de slotklim Xorret de Cati.

Op de steile beklimming was de eerste aanval van Sepp Kuss. De Amerikaan nam een kleine voorsprong, maar hij werd gecontroleerd door Remco Evenepoel. De Belg reed een strak tempo met twee Jumbo-Visma renners in het wiel en zorgde dat Kuss weer werd bijgehaald. Ook de afdaling nam Evenepoel voor zijn rekening, waarna er gesprint ging worden voor de dagzege en daarin was Primoz Roglic sneller dan Evenepoel.

In het algemeen klassement is Kuss de nieuwe leider. De Amerikaan van Jumbo-Visma gaf twee seconden toe op zijn ploeggenoot Roglic, maar doordat Lenny Martinez vandaag meer dan één minuut verloor is Kuss de nieuwe leider in de Vuelta.

Results powered by FirstCycling.com