Vuelta: Etappe 8 - De hele dag op en neer

De zevende etappe van de Vuelta a España leverde een rare sprint op, die live nauwelijks in beeld werd gebracht, met uiteindelijk Geoffrey Soupe als winnaar. Thymen Arensman zijn we kwijt, maar hij lijkt gelukkig relatief in orde te zijn na zijn nare valpartij in de slotfase.

Vandaag de achtste etappe en dat wordt bepaald geen massasprint. Zoals we in de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier kunnen zien gaat het de hele dag op en neer, een 165 kilometer lange rit van Denia naar de slotklim op Xorret de Catí, waarna nog een kort stukje afdalen volgt richting de finish.

Voor alle details verwijzen we uiteraard door naar de eerdergenoemde voorbeschouwing, maar drie bergen van de tweede categorie, één van de derde en één van de eerste, dat geeft wel aan wat voor soort etappe het gaat worden. Aanvallers maken een prima kans, tenzij de klassementsmannen echt zin hebben om alvast volle bak strijd te maken.

Of de renners er zin in hebben is maar de vraag, het lijkt bepaald geen aangenaam koersweer te worden. Ze mogen er rond één uur aan beginnen, vanwege de op de moderne tijd achter lopende Vuelta kunnen we pas vanaf 14.30 uur live gaan kijken bij Eurosport. De finish staat weer tussen kwart over vijf en kwart voor zes op de planning.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)