Franse veteraan Soupe pakt verrassend zevende etappe in Vuelta

Geoffrey Soupe heeft verrassend de zevende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De 35-jarige Fransman won voor de Orluis Aular en Edward Theuns. Thymen Arensman kwam op vijf kilometer hard ten val en moest opgeven in de Vuelta.

De zevende rit was gemaakt voor de sprinters en doordat lange tijd maar twee vluchters voor het peloton uitreden verliep de rit perfect voor de sprinters. Op veertig kilometer van de finish was het peloton weer compleet en was het wachten op de sprint.

Bij de tussensprint voor de bonificatieseconden liet Jonas Vingegaard zich even zien. De Tour de France-winnaar kwam als derde over de streep en pakte daarmee twee bonificatieseconden. Daarna konden de sprinters zich opmaken voor een derde massasprint deze Vuelta, maar voordat er gesprint kon worden waren er nog een aantal valpartijen. Op vijf kilometer van de streep was de grootste valpartij en daarbij viel met Thymen Arensman een slachtoffer. De Nederlander bleef lang liggen en werd uiteindelijk met een ambulance afgevoerd.

In de sprint die rommelig verliep was verrassend Geoffrey Soupe de snelste. De Franse veteraan won voor Orluis Aular en Edward Theuns. Kaden Groves die de eerste twee massasprints met overmacht had gewonnen kwam dit keer niet verder dan een vijfde plaats.

Results powered by FirstCycling.com