Lenovo presenteert officieel Legion Go gaminghandheld

Nadat er eerder al beelden gelekt zijn over de nieuwe gaminghandheld van Lenovo, is er vandaag tijdens de IFA de officiele presentatie van Lenovo's nieuwe telg die mee moet concurreren in de gaminghandheld-industrie. Er is nu ook een officiele trailer gelanceerd die het product showcased.

Lenovo Legion Go
Lenovo Legion Go

Inmiddels is er wat meer bekend over de specificaties van deze handheld. Het apparaat beschikt over een 8,8"-paneel, dat ververst op maximaal 144Hz, met een maximale resolutie van 2560x1600 pixels, dat is voorzien van een touchscreen. Er is 16 GB geheugen aan boord aanwezig en SSD-opslag van maximaal 1 TB (uitbreidbaar met apart SD-kaart slot). Het verbruik is maximaal 25W in het energieprofiel.Tevens zitten er twee USB4-poorten op de Legion Go, die beide DisplayPort 1.4 en PD 3.0 ondersteunen. De accu heeft een capaciteit van 49,2Wh. En zoals eerdere berichten al aangaven wordt de Legion Go aangedreven door een AMD Z1 Extreme processor, dezelfde chip als die van de Asus ROG Ally.

Er zit nog wel een vernuftigheidje in de rechter controller, deze is als verticale muis stand te gebruiken en zou ideaal zijn voor FPS-games. Tech Youtuber Dave2D heeft de eerste hands-on impressie gekregen van een prototype model. Daarnaast is er bij Tweakers ook nog een hands-on impressie te lezen met een exemplaar dat ze hebben mogen testen op de IFA.

De verwachting is dat deze gaminghandheld in november 2023 op de markt komt met een verkoopprijs van €799,-