PSV bereikt Champions League na ruime winst tegen Rangers FC

PSV heeft zich geplaatst voor de Champions League. In de laatste voorronde tegen Rangers FC werd er in Eindhoven gewonnen met 5-1 en dat was ruim voldoende voor plaatsing, nadat het vorige week in Schotland nog gelijkspeelde met 2-2.

PSV was gedurende de hele wedstrijd de betere en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Nadat eerst Ismael Saibari nog een goede kans miste was het daarna wel raak voor de middenvelder. Op aangeven van Joey Veerman kopte Saibari raak. Vroeg in de tweede helft maakte de Marokkaanse middenvelder ook de 2-0, ditmaal op aangeven van aanvoerder Luuk de Jong.

Rangers FC kwam heel even terug in de wedstrijd na een aansluitingstreffer van James Tavernier, maar snel na de 2-1 kopte De Jong de 3-1 binnen. Uiteindelijk zou PSV nog uitlopen naar een 5-1 overwinning dankzij Veerman en een zeer ongelukkig eigen doelpunt van de Schotten.

Het is voor het eerst sinds het seizoen 2018/2019 dat twee Nederlandse clubs meedoen aan de groepsfase. Donderdag is de loting voor de groepsfase van de Champions League. Feyenoord zit in pot 1 en PSV komt uit pot 3.