Groves opnieuw de snelste in Vuelta

Kaden Groves heeft na de vierde ook de vijfde etappe in de Vuelta gewonnen. De Australische sprinter was te snel voor Filippo Ganna. In het algemeen klassement wist leider Remco Evenepoel onderweg zes bonificatieseconden te pakken en staat daardoor nog wat steviger aan de leiding.

Ook de vijfde etappe was een nieuwe kans voor de snelle mannen in de Ronde van Spanje. Eric Fagúndez was lange tijd de enige vluchter van de dag. De Uruguayaan kreeg vijf minuten voorsprong van het peloton, maar richting de enige klim van de dag, waarvan de top lag op vijftig kilometer van de finish, ging de voorsprong snel naar beneden. Op die klim kreeg Fagúndez gezelschap van bergtruidrager Eduardo Sepúlveda, waarmee de Argentijn als eerste boven kwam en zijn leiderstrui verstevigde.

Daarna werden de twee koplopers snel gegrepen door het peloton en konden de sprinters zich opmaken voor de tweede massasprint op rij. Maar eerst kwam er nog een tussensprint met daarbij bonificatieseconden en daar pakte Evenepoel zes seconden en verstevigde daarmee zijn leiding in het algemeen klassement. Daarna maakte de sprintersploegen zich op voor de massasprint en daarin was het opnieuw raak voor Groves. De Australiër won voor Ganna en Dries van Gestel.

Donderdag staat een bergrit op het programma naar Observatorio Astrofísico de Javalambre.

Results powered by FirstCycling.com