Groves sprint naar zege in vierde etappe Vuelta

Kaden Groves heeft de eerste sprintetappe in de Vuelta gewonnen. In de vierde rit was de Australiër van Alpecin-Deceuninck de snelste voor Juan Sebastian Molano.

Na de eerste bergrit in de Ronde van Spanje stond vandaag een eerste sprintetappe op het programma. Onderweg moesten er wel twee beklimmingen van de derde categorie beklommen worden, maar niet zwaar genoeg om de sprinters in de problemen te brengen. Onderweg kozen eerst nog drie vroege vluchters voor de aanval, maar in het peloton was er altijd controle in het peloton.

Op negentien kilometer werd het drietal ingerekend, waarna de sprinters zich konden gaan opmaken voor de eerste massasprint deze Vuelta. Maar voordat er gesprint kon worden was er nog een valpartij op vier kilometer van de streep, onder meer Wilco Kelderman was daarbij betrokken. Ook in de laatste kilometer werd er gevallen. Marijn van de Berg ging als eerste door de bocht, maar vanwege de hoge snelheid kon hij de best niet houden en kwam ten val. Molano ging vervolgens als eerste aan en de Colombiaan leek even op weg naar de zege, maar in de laatste meters werd hij alsnog voorbij gereden door Groves, die zijn eerste ritzege pakte deze Vuelta.

Woensdag krijgen de sprinters weer een nieuwe kans.

Results powered by FirstCycling.com