Vuelta: Etappe 4 - Met Evenepoel in het rood naar een sprint?

De derde etappe van de Vuelta a España, de eerste echte bergrit, was geen al te spectaculaire, de groep favorieten bleef grotendeels samen en Remco Evenepoel sprintte uiteindelijk naar de ritwinst en de rode leiderstrui. Die zal hij vandaag wel gaan behouden, het wordt niet al te ingewikkeld.

De heren starten in Andorra la Vella, de hoofdstad van, uiteraard, Andorra. Men zet koers voor een 185 kilometer lange rit richting Tarragona, waarbij het eerst een flinke tijd lichtjes bergaf gaat - het is wel Spanje, dus er zitten uiteraard ook een paar korte stukjes bij waarin de weg toch weer omhoog loopt.

Zoals we in de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier kunnen zien zitten er twee klimmetjes in het tweede deel van de rit, beiden van de derde categorie. Niet al te makkelijk, maar het lijkt verre van ondenkbaar dat een paar goede sprinters daar overheen kunnen komen en we vervolgens de laatste dertig kilometer - grotendeels naar beneden - richting de sprint in Tarragona afwerken.

Eurosport schakelt om half drie in, dan is de etappe al een dik uur onderweg, maar eerder zijn er nou eenmaal geen beelden in de Vuelta. De finish staat gepland tussen kwart over vijf en kwart voor zes, gezien de wind in de rug lijkt het snelle schema realistisch.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)