Evenepoel deelt eerste tik uit in Vuelta

Remco Evenepoel heeft in de Vuelta a España in de eerste bergrit direct zijn eerste slag geslagen, na de finish kwam hij wel ten val. In Andorra was de Belg van Soudal-Quickstep de snelste voor Jonas Vingegaard en Juan Aysuo. Evenepoel is ook de nieuwe leider in de Vuelta.

Na de twee verregende eerste etappes stond vandaag de eerste bergrit in de Vuelta op het programma met in de laatste veertig kilometer twee beklimmingen van de eerste categorie. In de beginfase van de etappe ontstond er een kopgroep van elf met daarbij Damiano Caruso en Lennard Kamnä. De twee bleven op de laatste klim als laatste over van de kopgroep, maar door een versnelling op vier kilometer werd het tweetal alsnog gepakt.

Sepp Kuss liet zich even zien met een aanval, maar werd al snel werd bijgehaald, waarna we met een vijftiental renners de laatste 500 meter ingingen en daar toonde Evenepoel zich de sterkste. De Belgisch kampioen ging al vroeg aan en alleen Jonas Vingegaard had een antwoord op de versnelling, maar uiteindelijk won de Belg gemakkelijk. Door de zege is hij ook de nieuwe leider in de Vuelta.

Na de finish kwam Evenepoel nog ten val. Hij kon de verzorgers niet meer ontwijken en had vooral een bebloed gezicht, maar verder lijkt de schade mee te vallen.

Results powered by FirstCycling.com