Verstappen: "Vandaag hebben ze het ons niet makkelijk gemaakt met het weer"

In een nat Zandvoort wist Max Verstappen in een enerverende race in wisselende omstandigheden beslag te leggen op de eerste plaats. De Red Bull-coureur wist voor de derde maal zijn thuisrace te winnen. Verstappen vertelde na afloop hoe hij had genoten van de atmosfeer op het circuit in de duinen.

"Ik ben ongelofelijk trots. Ik had kippenveld toen het volkslied gespeeld werd vóór de start. Er was echt een geweldige atmosfeer. Zelfs met het slechte weer en de regen, bleven de fans enthousiast en er was altijd feest. Dat is echt super mooi om te zien en ik ben ongelofelijk trots om hier weer te kunnen winnen", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

De baan die afwisselend droog, nat, droog en nat was zorgde voor lastige omstandigheden die het niet makkelijker maakte voor de regerend wereldkampioen. "Vandaag hebben ze het ons niet makkelijk gemaakt met het weer. Het was een mooie wedstrijd, maar we moest elke keer de juiste beslissingen maken. We wisten niet hoeveel regen er zou gaan vallen. Ik gokte erop om door te blijven rijden na de start. Dit pakte uiteindelijk niet goed uit, maar toen we wisselden naar intermediates, gingen we erg hard. Ik moest trappen om het gat met Perez kleiner maken. Het droogde op waardoor het team besloot om mij eerder naar binnen te halen, want anders konden twee auto’s achter mij, mij undercutten. Toen we eenmaal weer op kop lagen, hadden we alles onder controle."

De negende grand prix-overwinning op rij was een evenaring van het record van Sebastian Vettel. Volgende week in Italië kan de Nederlander het record verbeteren maar Verstappen is daar niet te veel mee bezig. "Ik denk er volgende week over na. Ik zal nu eerst gaan genieten van dit weekend. Het is altijd zwaar, er is altijd druk om te presteren en ik ben erg blij om hier te winnen. Het is iets wat ik nooit had gedacht dat kon, negen wedstrijd achter elkaar winnen. Ik was al blij als ik er drie of vier achter elkaar kon winnen, maar het is echt iets heel bijzonders."