Kron wint chaotische tweede etappe Vuelta, Piccolo nieuwe leider

Andreas Kron heeft de verregende tweede etappe in de Vuelta gewonnen. In een chaotische rit was de Deen van Lotto-Dstny de sterkste in Barcelona. Andrea Piccolo is de nieuwe leider in Spanje. De Italiaan kwam weliswaar pas als 39ste over de finish, maar doordat de tijdopname negen kilometer van de streep lag is hij de nieuwe leider.

Vooraf aan de etappe had de organisatie van de Vuelta al ingegrepen door eerste de tijdsopname op 3,6 kilometer te leggen en niet veel later besloot het op negen kilometer van de streep te leggen vanwege het slechte weer in Spanje. Vanuit de start kregen we een kopgroep van vijf met daarin de Nederlander Jetse Bol. Hij had het gezelschap van Andrea Piccolo, Matteo Sobrero, Javier Romo, Joel Nicolau.

De kopgroep nam een mooie voorsprong en in het peloton was het vooral uitkijken op de gladde wegen richting Barcelona. Op 35 kilometer ging Primoz Roglic tegen de grond samen met Geraint Thomas. Daarna wilde het peloton niet echt meer doorrijden en kon de kopgroep weer wat ruimte krijgen. Dat zorgde ervoor dat ze bij de tijdsmeting op negen kilometer nog een twintigtal seconden voorsprong hadden op het peloton en pakte de Italiaan Piccolo daarmee de rode leiderstrui. In de laatste negen kilometer lieten de klassementsrenners begaan en kregen we nog wel een strijd voor de dagzege.

Op de slotklim naar Montjuïc was Andreas Kron de sterkste. De Deen reed zich los van de andere renners en hield het vol tot de finish. In de achtergrond sprintte Kaden Groves nog naar de tweede plaats, voor Andrea Vendrame.

Results powered by FirstCycling.com