Vuelta: Etappe 2 - Met een pittige finale in Barcelona

De openingsetappe van de Vuelta a España werd een bijzondere, niet per se in positieve zin. Men startte laat met de ploegentijdrit en er werd slecht weer verwacht, maar toch werd de start niet naar voren gehaald. Het resultaat was dat men in een drijfnat en vooral alsmaar donkerder wordend Barcelona reed, het was één grote komedie.

Vandaag dan de tweede etappe, dit keer wat normaler. Een simpele sprintetappe is het echter niet, zo zien we in de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier. Al vanaf de start moet men een lastig klimmetje op en niet lang daarna volgt zelfs een heuse berg van de tweede categorie. Het blijft op en neer gaan op weg van Mataró naar de finish in Barcelona na bijna 182 kilometer.

Na een tochtje door het binnenland komt men de stad zelf weer in, met als absolute scherprechter de korte edoch loodzware klim op de befaamde Montjuïc. Daar ligt de finish nog niet, maar ook die finish is pittig genoeg om de échte sprinters in principe te lossen. Om 12.45 uur gaat men van start, maar de Vuelta loopt nog achter bij de rest van de grote rondes en dus is er pas vanaf 14.30 uur een uitzending - Eurosport is dan gewoon gelijk live. De finish staat tussen kwart over vijf en kwart voor zes op de planning.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)