Vuelta: Etappe 1 - Ploegentijdrit als Gran Salida voor prachteditie

De derde en laatste grote ronde van het wielerjaar staat voor de deur, zaterdag gaat de Vuelta a España van start. Het belooft een prachtige editie te worden, met Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel, Primoz Roglic, João Almeida, Mikel Landa en Juan Ayuso gaat er hard geknokt worden om de podiumplaatsen.

Zoals we in de ook nu weer bijzonder uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier kunnen zien gaan we van start in Barcelona. Op het Catalaanse asfalt staat zaterdag een ploegentijdrit op het programma, waar Jumbo-Visma toch wel de topfavoriet zal zijn - de ploeg gaat proberen als eerste team ooit alle drie grote rondes in één jaar te winnen.

De ploegentijdrit is iets minder dan vijftien kilometer lang, helaas wel wat kort voor zo'n onderdeel. Onderweg komt men een stuk of twintig serieuze bochten tegen, bijna allemaal zijn dat bochten van negentig graden. Caja Rural bijt om 18.55 uur het spits af, Jumbo is om 20.07 uur aan de beurt en Soudal Quick-Step sluit de gelederen om 20.19 uur.

Er wordt regen verwacht, dat kan het extra interessant maken om te gaan kijken. Canvas is er vanaf het begin bij, Eurosport uiteraard ook, de NOS heeft er geen zin in.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)