Nieuwe Delta Force game aangekondigd

Als vooraankondiging voor de Gamescom, heeft developer TiMi Studio Group (onderdeel van Tencent), een teaser trailer getoond van de militaire shooter Delta Force (voordat al het geweld losbarst op de beursvloer).

De game wordt een reboot van de gelijknamige serie die nog stamt uit 1998 dat destijds ontwikkeld werd door NovaLogic. De game-serie onderscheidde zich op het gebied van realisme, tactische strategie en grootschalige open-wereldgevechten. De terreinen werden gemaakt in Novalogic's eigen ontwikkelde Voxel Space Engine, die ervoor zorgde dat er terreindetail tot wel honderden meters gesimuleerd konden worden. Het was een unieke engine in een tijd dat veel game engines enkel polygoon gebaseerd waren.

Deze serie bestond uit 9 delen waarvan de laatste in de serie Delta Force: Xtreme 2 in 2009. De serie leefde daarna een sluimerend bestaan, nadat Novalogic failliet ging. Tot nu dus.  

Delta Force
Delta Force

In een interview met IGN vertelt producer Shadow Guo dat deze nieuwe game een campaign mode bevat die gebaseerd is op de film Black Hawk Down van producer Ridley Scott. Daarnaast bevat de game ook wederom een grootschalige PvP multiplayer modus zoals van weleer. Unieke technologische voertuigen waaronder aanvalswagens, helikopters, gepantsersde voortuigen, aanvalschepen, terreinwagens, jeeps, pickups, straaljagers en drones, maken onderdeel van het grootschalige strijdtoneel wat op de grond, zee en in de lucht plaatsvindt. Dit allemaal om een bijdrage aan de sfeer van grootschaligheid te leveren in het spel.

"Ons team is altijd geïnteresseerd geweest in het creëren van realistische militaire schietspellen," aldus producent Shadow Guo. "Als producent was mijn eerste FPS-spel Delta Force, en dat heeft een blijvende indruk op me achtergelaten. Delta Force werd geprezen om zijn realistische weergave van open-wereldgevechten, grootschalige multiplayer PVP en zijn portrettering van de "Tip of the Spear" Special Operations Forces. Zelfs vandaag de dag blijven deze kenmerken enorm aantrekkelijk en is er nog steeds potentieel voor meer innovatie. We hopen de evolutie van deze kenmerken te laten zien, terwijl we de erfenis van de gameplay-pijlers voortzetten. Daarom hebben we besloten om de Delta Force-franchise nieuw leven in te blazen. We zijn er trots op die traditie voort te zetten en een grote, gevaarlijke en onvoorspelbare wereld te creëren, waarin je verschillende missies moet voltooien, uitdagingen moet aangaan en beloningen moet verdienen."

Delta Force wordt een crossplatform game die beschikbaar komt voor huidige generatie consoles, pc en mobiele apparaten. Kijken jullie ook uit naar deze nieuwe "blast from the past" reboot?