Lenovo brengt mogelijk een handheldgamingapparaat uit

Valve's SteamDeck en de Nintendo Switch krijgen mogelijk binnenkort wat meer concurrentie op de handheld gamingmarkt. Naast dat Asus eerder dit jaar al hun eigen handheld heeft gelanceerd met de Asus ROG Ally, als competitie voor Valve's Steam Deck, zijn er nu de eerste plaatjes gelekt van een handhelddevice van Lenovo genaamd de Lenovo Legion Go.

Legion Go

Legion Go
Lenovo Legion Go

Het apparaat lijkt een mix te zijn tussen een Nintendo Switch en een Steam Deck, waarbij de controllers losgekoppeld kunnen worden van een 8 inch beeldscherm. Daarnaast heeft het ook wat gelijkenissen met de Asus ROG Ally waarbij het apparaat gebruik maakt van een Phoenix 7040 series processor van AMD. Volgens Windows Report zal het apparaat draaien onder Windows 11.

Lenovo is al enige tijd bekend als grote fabrikant van computerhardware en electronica. En net zoals Asus richt Lenovo zich met de Legion-hardwareserie al enige tijd op fanatieke gamers. Met het succes van de Nintendo Switch en de Steam Deck van Valve is het daarom niet zo vreemd dat het bedrijf zich wil mengen in de handheld gamingmarkt.

Het is nog niet bekend wat de prijs van de Legion Go is en wanneer het apparaat voor het grote publiek beschikbaar is.