Baldur's Gate 3 komt op 3 augustus uit

Baldur's Gate 3 gaat uit de early access en wordt op 3 augustus volledig gereleased voor pc. De originele datum was 31 augustus, maar Larian Studios (bekend van de Divinity-serie) heeft de release vervroegd vanwege de vele games die eind dit jaar uitkomen.

In een interview met Kotaku heeft de Larian Studios-oprichter Swen Vincke aangegeven dat ze de pc-versie eerder uit gaan brengen zodat ze minder concurrentie hebben van andere games. Zo komen onder andere Starfield, de Cyberpunk 2077 DLC Phantom Liberty en Mortal Kombat 1 allemaal in de maand september uit.

Larian Studios zegt verder dat alleen de pc-versie eerder uitkomt. De PlayStation 5-versie wordt wel een maand later gereleased omdat er nog wordt gewerkt om het spel op een stabiele 60 fps te laten draaien. Voor de Xbox-versie is de releasedatum nog niet bekend, dit wordt waarschijnlijk eind dit jaar in verband met de Xbox Series S-versie. Aangezien de Xbox Series S over minder goede hardware beschikt, is het voor Larian Studios lastiger om de split screen co-op goed werkend te krijgen.

Baldur's Gate 3 is sinds 2020 via early access verkrijgbaar en is in het verleden regelmatig bijgewerkt.