Manchester City pakt zijn eerste Champions League na winst op Inter

Manchester City heeft voor het eerst in de geschiedenis de Champions League gewonnen. In een matige finale won de ploeg van Josep Guardiola met 1-0 van Internazionale. Rodri maakt het enige doelpunt van de wedstrijd.

In Instabul kregen we een matige eerste helft te zien. Internazionale hield het goed compact, waardoor Manchester City niet kon overtuigen en maar een serieuze poging had op het doel van Inter. Erling Haaland zorgde voor het gevaar, maar de Noorse spits zag zijn inzet gestuit door André Onana. Daarnaast kreeg de ploeg van Josep Guardiola een tegenvaller te verwerken met het uitvallen van Kevin de Bruyne.

Inter zag dat het plannetje werkte en begon dan ook zo aan de tweede helft. Manchester City kon weinig creëren, terwijl de Italianen na een misverstand in de verdediging bij City een kans kreeg op de openingstreffer, maar Lautaro Martinez kon niet profiteren.

Na de waarschuwing van Martinez kwam Manchester City op voorsprong. Op rechts kwam Bernardo Silva door en de Portugese rechtsbuiten gaf voor en de bal kwam enigszins geluk voor de voeten van Rodri. De Spaanse middenvelder zag zijn kans en gecontroleerd binnen en liet daarmee Onana kansloos.

Gedaan was het niet in Istanbul. Want vrij snel daarna was Inter al vrij snel bij de gelijkmaker. Denzel Dumfries bracht met de kop de bal in de zestien en die viel gelukkig voor Federico Dimarco, die vervolgens eerst op de lat kopte en in de rebound op de hakken van zijn ploeggenoot Romelu Lukaku. Lukaku kreeg in de slotfase ook nog een kans op de gelijkmaker. De Belgische spits kreeg een vrije kopkans, alleen werd die met veel geluk gekeerd door Ederson. In blessuretijd bracht de Manchester City-doelman ook nog redding uit een corner, waardoor City voor het eerst in de clubgeschiedenis de Champions League heeft gewonnen.