Zes gewonden bij filmopnamen voor Gladiator 2

Het tweede deel van 'Gladiator' wordt volgend jaar in de bioscopen verwacht. Regisseur Ridley Scott is al druk aan het filmen - maar niet alles loopt volgens plan. Tijdens een stuntscène in Marokko gebeurde een ongeval, waardoor zes medewerkers naar het ziekenhuis moesten.

Tijdens de lopende opnames van het vervolg op de monumentale film 'Gladiator' (2000) raakten zes werknemers gewond bij een ongeval. Alle getroffenen verkeren echter in een 'stabiele' toestand, aldus Paramount Pictures, volgens de vakbladen 'Hollywood Reporter' en 'Variety'.

Het ongeval had woensdag (7 juni) plaats tijdens een stuntscène op de set in Marokko. Zes mensen moesten medisch worden behandeld, vier liggen er nog in het ziekenhuis. Er raakten geen acteurs gewond, Paramount geeft verder geen informatie over het incident. Amerikaanse media meldt dat het om brandwonden zou gaan die zijn veroorzaakt door een explosie.

Gladiator 2 staat gepland om in november 2024 in de bioscopen te verschijnen. Regisseur Ridley Scott (85) haalde de Ierse acteur Paul Mescal (27, 'Woman in the Dark', 'Aftersun') voor de camera als hoofdrolspeler voor het vervolg. Denzel Washington, Connie Nielsen en Pedro Pascal spelen ook mee in de film.

In de originele film speelde Russell Crowe de ex-generaal en gevierde gladiator Maximus, die zijn rivaal, de sluwe keizerszoon Commodus (Joaquin Phoenix), in een tweegevecht doodt en uiteindelijk zelf sterft. De kaskraker won vijf Oscars, waaronder die voor beste film en Crowe als beste hoofdrolspeler. Het vervolg zal zich richten op Lucius, de inmiddels volwassen zoon van Commodus' zus Lucilla (Nielsen in de originele film).