Mountainbikers Rissveds en Schwarzbauer sprinten naar shorttrackwinst in Lenzerheide

In het Zwitserse Lenzerheide zijn de mountainbikers begonnen aan hun tweede World Cup-weekeinde van het seizoen. Vrijdagavond werden de shorttrackwedstrijden afgewerkt en dat resulteerde zoals wel vaker in vooral spannende slotfases.

Vrouwen
De grote groep werd beetje bij beetje uit elkaar geslagen en in de slotfase waren er nog maar een handvol vrouwen over, waaronder Puck Pieterse en Anne Tauber. Het was de Zweedse Jenny Rissveds die in haar geliefde Lenzerheide een aanval plaatste en die kon niemand pareren: ze hield in de slotronde nét vol en pakte de winst, twee tellen voor thuisfavoriete Alessandra Keller en de Française Pauline Ferrand Prevot. Pieterse werd eraf gereden en werd vierde, voor Tauber - Anne Terpstra eindigde als achtste.

Mannen
Bij de mannen bleef de groep flink groter, tot ook daar in de absolute slotfase de vlam in de pan sloeg. Met een machtige aanzet nam Luca Schwarzbauer de leiding en de Duitser wist dat op indrukwekkende wijze af te maken, voor de Fransman Jordan Sarrou en Sebastian Fini Carstensen uit Denemarken.